16 Mart 2015 Pazartesi

istenmemenin göstergeleri 1


istenmediğini bildiğin yerde, istenmek zorundaymışsın gibi hissettiğin yerde, istenmek istediğin halde istenmediğin yerde, önceden istendiğin halde artık istenmediğin  yerde... bakacağın fazla yer yoktur.bakacağın yer bellidir..
ya da yalandan sarıldığın, yalandan öpüldüğün, sarılmanın üçüncüsüne yeltensem mi yeltenmesem mi karar veremediğin, önceden doldurduğun kollardan şimdi uzak kalıyor olduğun yerlerde de aynı yere bakarsın...yer.
yere bakarsın ancak.
başını kaldıramazsın çünkü istenmiyor olmanın yükü tonlarca ağırlıktadır ve istenmediğin yerde bu ağırlığın tamamı başının ve omuzlarının üstündedir.
etrafta konuşan birileri de varsa, yani konuşmak yükü -en azından- senden alınmışsa, omuz çöker, baş eğilir ve tonlarla boğuşmaya, baş ağrına alışmaya başlarsın.
normal koşullar altında ağlarsın, kimseye belli etmemeye çalışarak.
şartlar normal değilse ağlamazsın.zaten eğer ağlarsan bu gözyaşları sudan filan değil, tüm bu düşüncelerinden yapılmış bir sıvıya dönüşür ve sen tüm bunları ortalığa saçarsın.
(başkasının evini kirletmemek lazımdır.)
halıdaki detaylar beynine kazınır.artık detayları fark ettikçe bir de bu detayları ezberliyor olmanın pişmanlığını duyarsın.
lanet olsun çünkü, şimdi bu halının şeklini ezberliyorum, şimdi bu halıya damlamış minik su lekesini görüyorum..kimsenin görmediği, görse de önemsemeyeceği o su lekesini...halıdaki konumunu beynime işliyorum..
sevgili halıya damlamış minik su lekesi, seni fark etmem, seni uzun uzun inceliyor olmam burada istenmediğim anlamına geliyor farkındasın değil mi?
teşekkür ederim.
her şeyin gerçek olduğunu bana göstermek için dev bir dalgaya dönüşüp bana çarptığın için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder